En ole missään nimessä mikään kodin hengetär keittiössä, ruuan laitto ei ole mun juttu. Onneksi mies hoitaa sen puolen. Mutta nyt kun mun ruokavalio poikkeaa muusta perheestä niin on ollut pakko tehdä omat pöperöt. Ja pakkaa käymään vähän yksitoikkoiseksi mun syöminen. Sitten tosiaan löysin tämän ohjeen ja tää on ihan täydellistä lauantain herkkua :) Jopa mies kehui sitä kovasti vaikka on vähän skeptinen kaikkeen minkä yhdeydessä mainitaan kevyt, karppi jne.
Tän pizzan juju on mielestäni tuossa pohjassa eli se sisältää vaan kananmunaa. Ensin tuli tietysti mieleen että jauhelihaa munakkaan päällä mutta ei, kyllä se tosi hyvin ihan kunnon pizzapohjalta vaikutti. Erilainen koostumus saadaan niin että valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja siihen lisätään sitten vatkatut keltuaiset.
Pizzan päälle oman mieltymyksen mukaan mitä haluaa, minulla oli jauhelihaa, tonnikalaa, tomaattia, mozzarellaa, anannasta ja juustoraastetta.
Ja tää tosiaan maistui koko meidän poppoolle.
Lauantain karppipizza:
5 kananmunaa
tomaattimurskaa
täytteet oman maun mukaan
Erottele keltuaiset ja valkuaiset
toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun kulhon laittaa
ylösalaisin, vaahto pysyy paikallaan eikä tipu). Vatkaa myös keltuaisia
hieman. Yhdistä valkuaisvaahto ja vatkatut keltuaiset samaan kulhoon ja
sekoita keskenään. Levitä kananmunavaahto uunipellille
tasaiseksi massaksi. Laita pelti uuniin 200 asteeseen n. 5-10
minuutiksi. Ota pois uunista kun pinta on aavistuksen ruskistunut, varo
palamista! Pohjan ollessa uunissa, valmistele
täytteet.
Kun pohja on valmis, levitä päälle ensin tomaattimurska, sitten täytteet ja lopuksi juustoraaste.Laita pizza takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut, pizza
on valmista.
Jos teillä olisi jakaa jotain helppoja karppiohjeita niin erittäin mielelläni niistä kuulisin...
Googlella etsin tätä reseptiä ja meni suosikkeihin heti. Kiitos paljon! Ihana lisä nuo valokuvatkin!!!
VastaaPoistaPakko kokeilla!
VastaaPoistaKuvista iso plussa tälle blogille! Osaan mielessä kuvitella minkä näköistä ruoka on kun teen, mutta mä vaan tykkään katsella kuvia ruoantekovaiheista :) Tätä pizzaa pitää kokeilla!
VastaaPoista