sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lauantain karppipizza

Tein lauantaina jo toistamiseen karppipizzaa jonka ohjeen löysin täältä. Olen ollut vähähiilarisella ruokavaliolla jo jonkin aikaa ja ainakin minulla se on ollut tosi tehokas tapa pudottaa painoa. Itseasiassa tällä menetelmällä painoa on pudonnut siitä pahimmasta jo -20kg ja nyt olisi tarkoitus taas jatkaa pienen repsahtamisen jälkeen.

En ole missään nimessä mikään kodin hengetär keittiössä, ruuan laitto ei ole mun juttu. Onneksi mies hoitaa sen puolen. Mutta nyt kun mun ruokavalio poikkeaa muusta perheestä niin on ollut pakko tehdä omat pöperöt. Ja pakkaa käymään vähän yksitoikkoiseksi mun syöminen. Sitten tosiaan löysin tämän ohjeen ja tää on ihan täydellistä lauantain herkkua :) Jopa mies kehui sitä kovasti vaikka on vähän skeptinen kaikkeen minkä yhdeydessä mainitaan kevyt, karppi jne.


Tän pizzan juju on mielestäni tuossa pohjassa eli se sisältää vaan kananmunaa. Ensin tuli tietysti mieleen että jauhelihaa munakkaan päällä mutta ei, kyllä se tosi hyvin ihan kunnon pizzapohjalta vaikutti. Erilainen koostumus saadaan niin että valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja siihen lisätään sitten vatkatut keltuaiset.


Pizzan päälle oman mieltymyksen mukaan mitä haluaa, minulla oli jauhelihaa, tonnikalaa, tomaattia, mozzarellaa, anannasta ja juustoraastetta.


Ja tää tosiaan maistui koko meidän poppoolle.

Lauantain karppipizza:

5 kananmunaa
tomaattimurskaa
täytteet oman maun mukaan

 Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun kulhon laittaa ylösalaisin, vaahto pysyy paikallaan eikä tipu). Vatkaa myös keltuaisia hieman. Yhdistä valkuaisvaahto ja vatkatut keltuaiset samaan kulhoon ja sekoita keskenään. Levitä kananmunavaahto uunipellille tasaiseksi massaksi. Laita pelti uuniin 200 asteeseen n. 5-10 minuutiksi. Ota pois uunista kun pinta on aavistuksen ruskistunut, varo palamista! Pohjan ollessa uunissa, valmistele täytteet.

Kun pohja on valmis, levitä päälle ensin tomaattimurska, sitten täytteet ja lopuksi juustoraaste.Laita pizza takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut, pizza on valmista.



Ja jottei liian terveelliseksi menisi niin kuului lauantai-iltaan vähän herkkujakin. En tosin näitä kaikkia syönyt. Olen tosiaan viikon tosi tiukalla linjalla ja sitten lauantaina sallin itselleni vähän karkkia. Usein käy kyllä niin että koko viikon odotan että lauantaina saan vähän herkutella ja kun sitten ne karkit eteeni saan niin ne maistuvat todella pahoilta ja muutaman herkun jälkeen on jo paha olo. Mutta ihan ymmärrettävää kait se on kun on kokonaan ilman sokeria ja sitten saa sitä vähän liikaa niin huono olohan siitä tulee...

Jos teillä olisi jakaa jotain helppoja karppiohjeita niin erittäin mielelläni niistä kuulisin...

3 kommenttia:

  1. Googlella etsin tätä reseptiä ja meni suosikkeihin heti. Kiitos paljon! Ihana lisä nuo valokuvatkin!!!

    VastaaPoista
  2. Kuvista iso plussa tälle blogille! Osaan mielessä kuvitella minkä näköistä ruoka on kun teen, mutta mä vaan tykkään katsella kuvia ruoantekovaiheista :) Tätä pizzaa pitää kokeilla!

    VastaaPoista