keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Banaanirahkaletut

Tämä blogimaailma on siitäkin niin ihana ja ihmeellinen että täältä saa vinkkejä ja ideoita vaikka kuinka. Yksi viimeisimmistä vinkeistä on ollut nämä ihanat letut. Monen blogeista näitä löytyy, vähän eri versioilla mutta jokainen varmasti yhtä hyvä. Joka tapauksessa nyt kun itselläkin on tämä kevyempi ruokavalio meneillään niin nämä banaanirahkaletut ovat oiva herkku silloin tällöin ja lapsellekin maistuu todella hyvin (mies taas hieman kriittinen kun menin sanomaan että ovat kevyttä herkkua)


Banaanirahkaletut:

5 munaa
1 prk maitorahkaa
1 banaani
0,5 dl sukrinia
hiukan vaniljatankoa hienonnettuna
1 rkl jauhoja


Munat vatkataan, mukaan purkki maitorahkaa ja yksi survottu banaani. Makeutusaineena käytän sukrinia jossa kaloreita 0. Vaniljatanko antaa kivan säväyksen ja tuo pieni määrä jauhoja sitoo aineet hyvin yhteen. Sitten vaan paistamaan. Letuista kannattaa tehdä suht pieniä koska niin saa "siistejä" lettuja, isommat hajoavat helposti kun rakenne tosiaan on vähän erilaista kun tavallisissa letuissa.


Tuota Sukrinia olen ostanut terveyskaupasta ja siinä tosiaan kaloreita 0. Sitä olen käyttänyt jos johonkin on tarvinnut sokeria lisätä. Tuo vaniljatankomylly taas löytyi cittarin hyllyltä. Siellä on vaniljatankoja sisällä ja siitä vaan korkkia kiertämällä jauhetaan tarvittava määrä. Tämä on ollut tosi kätevä, olen käyttänyt tätä paljon leipomuksissa.

Meillä on pikkumiehen kanssa taas vapaapäivä. Olen usein lauantaisin töissä ja silloin pyrin pitämään viikolla vapaapäivän jos se suinkin työtilanteen takia on mahdollista. Kiireaikoina vapaapäivistä tosin saa vain haaveilla. Lapsen myötä tuolla vapaalla on aivan erilainen merkitys. Pidän tärkeänä sitä että viikossa olisi kaksi kokonaista päivää kun ollaan aamusta iltaan yhdessä ja yhdessä puuhaillaan kaikkea. Nytkin alamme pikkumiehen kanssa leipomaan vielä huomista ystävänpäivää varten vähän herkkuja ystäville sekä meillä on muutenkin vähän juhlapäivää huomenna... Siitä lisää myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti