tiistai 22. tammikuuta 2013

Hoitopaikka

Meidän pikkumies on alusta asti ollut perhepäivähoidossa. Hoitoon on menty jo hieman alle vuoden ikäisenä, mikä näin jälkikäteen ajateltuna kauhistuttaa miten pieni toinen vielä silloin on ollut. Vaihtoehtoja silloin ei tosin ollut, kun työt kutsuivat.

Perhepäivähoidossa meillä on mennyt alusta asti tosi hyvin, ollaan oltu onnekkaita kun ollaan todella hyvä paikka pojalle saatu. Poitsu on tosi rauhallinen (usein ainakin), vähän herkkäkin joten tuollainen pienimuotoinen hoitopaikka missä jokainen lapsi saa tarpeeksi huomiota on meille ollut se oikea vaihtoehto.
Nyt on alkanut mietityttämään että missä vaiheessa päiväkoti olisi parempi vaihtoehto? Missä iässä lapsi tarvitsee enemmän virikkeitä ja tuollainen rauhallisen puoleinen lapsikin tarvitsisi jo jotain "enemmän". Ikäähän poitsulla on nyt pikkasen päälle 3v. ja ollaan ajateltu että vuosi menisi vielä ainakin perhepäivähoidossa ja sitten siirryttäisiin isompiin ympyröihin eli päiväkotiin.



Tästä asiasta olisi kiva kuulla muiden kommentteja. Mihin vaihtoehtoihin te olette päätyneet ja miksi?

2 kommenttia:

  1. Usein just 4-5-vuotiaat alkaa kaivata isompaa määrää kavereita. Ja paljon riippuu siitäkin, onko perhepäivähoitajalla ikätoveria seurana. Jos on, ei mitään kiirettä vaihtaa muualle. Lapsi osaa myös aika hyvin itse sanoa eli olisin sitä mieltä, että jos ei valita kaverimäärästä, on asiat hyvin :) Ihana, että teille löytynyt noin mukava hoitopaikka! Natalia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Natalia vastauksestasi :) Juuri noin olen itsekin vähän ajatellut ja tosiaan pojalla on ikätovereita seuranaan hoidossa. Eli eiköhän näillä mennä ja katsotaan sitä päiväkotia sitten myöhemmin :)

      Poista