sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Loimulohta

Teimme jokunen talvi sitten mökillä loimulohta ja voi miten hyvää se olikaan. Nyt monen vuoden tauon jälkeen teimme sitä taas. Tosin tällä kertaa ei uskallettu  lähteä mökille kovan pakkasen takia vaan teimme "retken" mummin ja pappan luokse.


Kyseisen loimutusgrillin hankimme siskoni kanssa pappalle joululahjaksi. Tänään se sitten testattiin ja todettiin hyväksi ja käteväksi. Nuo loimutustelineet muuttuvat vielä tarjoiluastioiksi kun lohi on valmista.




Kalan kypsyessä kävimme pikaisesti vielä läheisessä pulkkamäessä. Vaikka pakkasta tosiaan taisi olla tuo -17 astetta niin ei tullut edes kylmä jos vaan on pukeutunut oikein. Jos poskia ei olisi alkanut paleltumaan niin tuollahan olisi voinut olla vaikka kuinka kauan...




Pappa oli varannut tuota kalaa paljon ja ehdin jo sanomaankin että mitä sillä kaikella tehdään. Mutta kummasti se vaan kaikki meni, oli nimittäin sellaista herkkua. Mieskin joka ei oikein tuosta kalasta ole innostunut on nyt hankkimassa meille tuollaista loimutusgrilliä. Sitten hänkin kuulemma alkaisi syömään kalaa useammin :)




Onko täällä muita loimulohesta tykkääviä?

Ps. Olen ollut siinä käsityksessä että blogini täyttää 1 vuotta joskus helmi-maaliskuussa. Huomasinkin tässä kerran että vuosi onkin tullut täyteen jo tammikuun alussa. Ajattelin sen kunniaksi järjestää jotain pientä arvontaa, joten käykäähän kurkkaamassa lähiaikoina...

1 kommentti: