maanantai 24. kesäkuuta 2013

Tunnelmia mökiltä

Juhannus taisi suurimmassa osassa suomea olla todella kaunis, niin myös meillä päin. Aivan uskomattomat kolme päivää saatiin viettää aurinkoisessa säässä. Olen muuten pitänyt mökkipäiväkirjaa 8-9 vuotta mökillämme joten on helppo aina tarkistaa millaista säätä milloinkin on ollut. Juhannusaatto on yllättävän monesti ollut tosi kaunis mutta usein jo juhannuspäivä sitten on jo ollut sateinen ja tuulinen. Nyt tosiaan kolme päivää pelkkää aurinkoa. Ei voi enempää toivoa...


Aattona poitsu, iskä ja pappa lähtivät hakemaan perinteen mukaan juhannuskoivut. Koristeltiin mökin terassi, sauna ja palju juhannuskoivuin.


Meillä on palju kovassa käytössä mökillä. Vaikka uimaankin toki mereen pääsee niin itse en ainakaan pysty vielä pitkään aikaan kastautumaan, on se niin jäätävän kylmää. Tosiaan ehkä sitten elokuussa.



Maisemat ovat näin kesällä uskomattoman hienot, olen kuvannut nämä samat paikat vuodesta toiseen uudelleen ja uudelleen eikä näihin ikinä kyllästy. Mökillä teemme aina aamupalan jälkeen kävelylenkin ja se hiljaisuus keskellä luontoa on ihan käsittämätöntä ja ne tuoksut...


Tein pari vuotta sitten tällaiset "lautasen painot". Mökillä tietenkin syödään usein ulkona ja lautaset ja servetit lentävät tuulen mukana. Maalilla kirjoitin nimet kiviin ja nyt kattauksen yhteydessä jokaisella on oma paikkansa ja lautaset pysyvät paikoillaan. Idean löysin aikanaan varmaan jonkun blogista ja olen tykännyt näistä kovasti.


Vuosia sitten serkkuni toi mukanansa tämän juhannusrunon joka on meidän paikkakunnan  murteella kirjoitettu. Siitä asti aina juhannusaattona ennen syömistä joku meistä lukee tämän. Ihana perinne tämäkin...


Tein tädilleni juhannuskampauksen... Mulla on itsellä usein lettikampaus, se on niin helppo tehdä ja on huonon hiuspäivän pelastus.


Uusia perunoita, sipulikastiketta, lihaa ja savustettua kalaa mummin tekemän saaristolaisleivän kera. Siinä on meidän juhannusruoka. Perinne sekin, ruoka on aina tuo sama mutta mitäpä sitä hyvää muuttamaan :)

Piti kirjoitella vielä vähän enemmänkin mutta tuo nassikka istuu tuossa pöydällä mun vieressä ja kyselee ja keskeyttää mut koko ajan, keskittyminen on siis vähän huonoa juuri nyt.

Varattiin muuten tänään laivamatka, tehdään tällainen ex tempore risteily vielä näin keskellä viikkoa. Miehellä vuorovapaat ja mullakin yks vapaapäivä keskellä viikkoa niin ajateltiin tehdä yksi kesälomareissu...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti