tiistai 4. kesäkuuta 2013

Synttäritarjoilut

Eilen juhlittiin äitini synttäreitä ja siskoni kanssa ehdotimme että hoidamme tarjoilupuolen. Ei mitään ihmeellistä, pieniä herkkupaloja vain. Pidimme edellisviikolla töissä pienet kekkerit ja teimme siskon kanssa sinne samanlaiset tarjoilut ja siitä tykättiin niin kovasti. Siitä se ajatus sitten lähti, meidän pieni "pitopalvelu" tekisi tarjottavat myös äidillemme :)


Ehdoton hitti oli tuo "mansikkajuustokakku". Idea tähän tuli ihanaisen Cocon blogista.  Digestivekeksi, päälle mascarponejuustoa (tai Philadelphiaa kuten Cocolla), mansikoita ja sitruunamelissan lehti. Aivan täydellistä ja erittäin nopeaa. Tästä tulee mun ehdoton hitti tänä kesänä. Miten helppoa tehdä vaikka kesäisille yllätysvieraille.


Kannussa jääkylmää vettä ja joukossa limeä, appelsiinia ja verigreippiä viipaleina. Maistui erittäin hyvin helteisenä kesäiltana. Koska sää suosi meitä, synttäreitä juhlittiin vanhempieni ihanalla pihalla. Ja mikäs helpompi tapa nauttia herkuista kuin tuo coctaillautanen. Lasi kuohuvaa pysyi hyvin matkassa mukana kun sen sai lautaselle "roikkumaan". Nuo ruisnapit oli itselle myös uusi tuttavuus. Olen niitä toki kaupassa nähnyt mutta ei ole koskaan tullut ostettua. Niihin kun sipaisi vähän tuorejuustoa ja päälle viinirypäle taikka tomaattia niin siitä tulikin täydellinen suupala.


Kesällä voi ottaa myös vähän rennommin ja kahvitkin voi tarjoilla herttaisista kukkakertakäyttömukeista. Ja kuten ylläolevasta kuvasta näkyy myös pientä suloistakin suloisempaa juhlijaa oli myös mukana :)


Edellämainittujen lisäksi oli vielä saaristolaisleipiä katkaraputäytteellä ja rosvopaistitäytteellä. Lopuksi vielä täytekakkua. Ja napa oli täynnä, hiukan tuli herkkuja syötyä. Nyt sitten loppuviikko vähän kevyemmällä ruokavaliolla :)

Mitäs tykkäätte tarjoilusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti