perjantai 1. elokuuta 2014

Uudet tuulet puhaltavat

Kesäkuun lopussa loppui yksi aikakausi meidän elämässä, nimittäin poitsun pitkä "hoitoura" perhepäivähoitajalla. Poikahan on vuoden ikäisenä hoidossa aloittanut ja meille perhepäivähoitaja oli silloin se ainut ja oikea vaihtoehto. Meidän onneksemme saimme myös paikan jossa oli hyvä ja turvallista olla.

Nyt kun ikää on jo 4 vuotta ajattelimme että poika tarvitsee jo vähän enemmän virikkeitä ja niitä kavereita. Siksipä elokuun lopussa meillä on pieni päiväkotilainen :)


Viimeisenä hoitopäivänä itkettiin (varsinkin äiti) ja halattiin kaverit läpi. Kotona olimme poitsun kanssa miettineet että kavereille haluaisimme antaa jonkun muiston... Kaksi kavereista on ollut poitsun kanssa hoidossa alusta asti ja he ovat pojalle tosi tärkeitä.


Painatimme nimelliset kynämukit kavereille ja sisälle vielä värikynät. Tämän ikäisille tulevat varmasti käyttöön.



Kaupunkiimme on monen vuoden jälkeen rakennettu ihan uusi päiväkoti ja me saimme sieltä paikan. Tänään olimme sitten siellä monen muun perheen kanssa tutustumassa. Ai että kun äitiä jännitti millainen paikka se mahtaa olla... Mutta aivan turhaan. Miten hienoa ja uutta siellä olikaan ja hieno metsään rajoittuva piha leikkijuttuineen ja hoitajat vaikuttivat aivan mahtavilta. Hoitajat kehuivat kovasti poikaa kuinka hän oli niin rohkea ja kohtelias kun häneltä kaikkea kysyttiin. 

Poika ei olisi millään halunnut pois lähteä ja toivoi että meidän kesäloma olisi pian ohitse että pääsee päiväkotiin. Minulla yksi murhe vähemmän, nyt tiedän ja uskon että poika viihtyy siellä oikein hyvin...



Uusi aikakausi siis alkamassa ja tästä on kovasti innoissaan niin poitsu kuin äitikin :)


2 kommenttia:

  1. Aika kivasti kävi, nimittäin täällä päin samanlainen tilanne! Tosin meillä tyttö jo 5v, mutta jäi kesäkuun alussa pois perhepäivähoitalta, siellä ei niinkään ollut enään tuon ikäiselle tarpeeksi puuhasteltavaa.. Enemmän 2v ikätasoisten juttuja "joutui" tekemään pienempien hoitolasten kanssa.. Saatiin sitten paikka n.Vuoden vanhaan päiväkotiin, jossa käytiin tutstumassa viime kuussa. :)
    Mukavaa lomaa sinne poitsulle ja tsemppiä uusiin haasteisiin! :)

    VastaaPoista