keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Kasvitieteellinen puutarha

Tiistaina oli miehellä taas vapaa joten mietittiin sopivaa kohdetta päiväretkeä varten. Minä katsoin säätiedotuksista missä olisi kaunein sää ja sen mukaan sitten suunnistettiin Ruissaloon. En ole vuosiin siellä käynyt joten pakkasimme eväät mukaan ja lähdimme tutkimaan nähtävyyksiä.


Ensin pysähdyimme Saaronniemen uimarannalla jossa poitsu vaan totesi että kylmää vettä. Ei mikään hirveä vesipeto tämä meidän kaveri - äitiinsä tullut?? Kyllä siellä silti kelpasi aikaa viettää vaikka uikkareita ei sitten tarvittukkaan. Todella siisti ja kaunis paikka. 


Uimarannalta suunnistettiin Kasvitieteelliseen puutarhaan. Mies ei ollut aluksi kauhean innokas sinne menemään mutta loppujen lopuksi mies ja poitsu viihtyivätkin siellä erittäin hyvin...


... oli nimittäin erittäin mielenkiintoista "livenä" nähdä miltä mikäkin kasvi, kukoistus ja vihannes näytti. Siis vaikka tietää ja tuntee jonkun vihanneksen vaikkapa niin ei ollut kyllä mitään hajua miltä se sitten kasvimaalla näyttää. Ihan opettavainen reissu siis meille kaikille :)






Tiedättekö mikä tuolla puutarhassa pisti silmään? Emme nähneet ainoataan työntekijää koko alueella. Luulisi että jossain joku olisi ollut kitkemässä rikkaruohoja tai kastelemassa ja lannoittamassa mutta ei missään ketään. Ja alue on sentään aika iso... Kävimme myös kahviorakennuksessa kun poitsun piti käydä veskissä ja siellä kahviossakaan ei ollut ketään, ei siis edes siellä tiskin toisella puolen vaikka ihan auki olikin. Tuli vähän karmaiseva fiilis... Mutta muuten oikein kiva paikka käydä kävelyllä.


Sellainen kysymys vielä että latautuuko kaikille nämä mun kuvat hyvin? Ovat nimittäin aika isoja tiedostoja ja olen miettinyt että pitäisi niitä pienentää...

2 kommenttia:

  1. Ruissalo on tosi kaunis paikka ja aivan oivallinen kohde pienelle kesäreissulle! Tuo kasvitieteellinen puutarha on myös kaunis :)
    Minulle ainakin latautuu kuvat hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihan mielettömän kaunista joka puolella... Ja kiitos tiedosta, hyvä jos kaikki toimii niin kuin pitää :)

      Poista