maanantai 15. syyskuuta 2014

Nyt ärsyttää

Mulle blogimaailmassa tärkeintä on kuvat, laadukkaat sellaiset. On ihan mahtava nähdä kuinka ihan harrastelijakuvaajat ottavat kauniita ja tyylikkäitä kuvia. Kuvien takia mä blogeissa pyörinkin, kauniita kuvia on hieno katsella. Kännykkäkuvat blogeissa ja yleensäkin panostuksen puute kuviin saa mun mielenkiinnon lopahtamaan heti.

Itse kuvaan kuvani aina järjestelmäkameralla. Se vaatii hieman enemmän vaivaa raahata sitä aina mukana mutta siihenkin tottuu. Kuvaan kuvat raw- muodossa ja käsittelen kuvat Lightroomissa ja/tai Photoshopissa. Pitkään mua on ärsyttänyt se että kuvat eivät blogissa näytäkkään enää siltä miltä ne näytti kuvankäsittelyohjelmassa. Tänään töissä ajattelin tätä asiaa ääneen ja työkaveri sanoi että kokeileppas tallentaa kuvat png-muotoon.



No olisihan se pitänyt tajuta itsekkin, ero on huomattava. Ärsyttää kun en tajunnut tätä aiemmin...
Onko teillä muilla kuvat aina png-muodossa?



Muutenkin tähän bloggaamiseen voisi kuluttaa aikaa vaikka kuinka mutta kun siinä vuorokaudessa on vain tietty määrä tunteja niin niillä on sitten selvittävä. Mielessä on monia juttuja mitä täällä olisi kiva toteuttaa mutta aika ei vain riitä. Onneksi nyt tämän asian sain pois "murheista". Ero on pieni mutta minun silmään niin suuri :)

Ihanaa viikon alkua kaikille! Meillä on huomenna jännä päivä, nimittäin meille tulee keittiösuunnittelija. Keittiöremppa edistyy siis hieman. Jännittää kovasti puhutaanko suunnittelijan kanssa samaa kieltä...

 

4 kommenttia:

  1. Voi ei, tiiän ton tunteen kun ärsyttää "bloggerin laatu"! :/ Ennen tuskailin saman asian kanssa, mutta sitten joku kiltti kertoi että kannattaa tallentaa png- muotoon niin laatu säilyy.
    http://linssin-takana.blogspot.fi/2013/11/our-home.html <-- tuolla on minulta viimeinen postaus jpg- muotoisena, ja siitä lähtien olen tallentanut png- muotoon, ero on tosiaanki huomattava! :)

    Mutta hyvä että nyt säkin sait ratkaistua pulman!
    PS. Tykkään niin paljon sun ihanista kuvista täällä blogissa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin katsomassa kuviasi ja kyllähän sillä iso ero on kun tallentaa png-muotoon. Harmittaa kun olisi tajunnut tämän aiemmin mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

      Kiitos kivoista sanoistasi :) Kauniita kuvia myös sulla!

      Poista
  2. Oho! No tuota en tiennyt minäkään. Ero on huomattava. Kiitos vinkistä, tuota täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista