torstai 1. toukokuuta 2014

Vapun tunnelmia

Ihanan mukava ja rauhallinen vappu tuli taas vietettyä (meidän vaput on kyllä aina mukavia ja rauhallisia, ei enää jaksa juhlia yömyöhään). Mies kyllä joutui harmiksi olemaan töissä mutta me suunnattiin poitsun kanssa mummille ja pappalle ja mikäs meidän siellä ollessa kun mummilla oli hyvät tarjottavat :)



Alkuillasta mentiin perinteisesti katsomaan patsaan lakitusta ja ostettiin perinteinen vappupallo. Vaikkakin aurinko paistoi oli kyllä mukava päästä sisälle, sen verran kylmä kuitenkin oli. Kuoharillakin hieman kilisteltiin mutta mummin tekemää simaa juotiin pääasiassa. Ja voi kun se oli hyvää... Monesti on tehnyt itsekin mieli simaa tehdä mutta sitten se tulee itse juotuakin joten parempi tyytyä mummin simaan kohtuullisissa määrissä :)




Tein itse makean piirakan viemisiksi ja ai että kun se oli hyvää. Veikkaan että tätä tulee tehtyä useamminkin, superhelppo ja superhyvää (ja supermakeaa). Pohjana oli Bastogne-keksejä, sen päälle tein itse kinuskikastikkeen ja sen päälle sulatettua suklaata ja joukkoon vielä suolapähkinöitä.



Vapunpäivänä olikin aikamoinen yllätys kun aamulla herättiin - maa oli valkoinen. Piti oikein hieraista silmiä että voiko tämä olla totta. Onneksi se siitä sitten suli pois. Mentiin kuitenkin porukalla katselemaan vappumarssia ja moottoripyöräkulkuetta erittäin lämpimästi pukeutuneina, oli nimittäin kylmä. 



Taisin siinä vapun tiimellyksessä vanhetakin vuodella ja ihania lahjojakin sain. Tässä iässä jo mieluusti sivuttaisi koko synttärit mutta onhan se ihanaa välillä lahjoja ja kukkasiakin saada :)

Viikonloppuna alkaakin matkalaukkujen pakkaaminen ja muutaman päivän päästä ollaan lämpimän auringon alla. Tuskin maltan odottaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti