sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Pikkujoulu

Ihan ensiksi pahoittelut tästä hiljaisuudesta blogissa. Touhua ja tohinaa on ollut niin paljon ja siinä sivussa minä olen sairastellut. Ihan normaalin flunssan sain kera poskiontelontulehduksen ja jäätävän yskän. Minulle tyypilliseen tapaan en pääse yskästä eroon ja nukunkin kolmatta viikkoa jo sohvalla. Yöllä yskittää niin etten viitsi miehen korvan juuressa yskiä. 

Postattavaa olisi vaikka kuinka mutta töissä alkaneet joulukiireet pitkien työpäivien kera ja vähän puolikuntoinen olo verottavat nyt osansa. Mutta kyllä tämä tästä...


Viikonloppuna keskityttiin viettämään pikkujoulua perinteiseen tapaan. Mentiin nimittäin koko konkkaronkka mummin ja pappan luokse herkuttelemaan, glögiä juomaan ja muutamia pakettejakin availtiin.


Itse vein mukanani näitä piparisuklaatonttusia. Sulatin suklaan ja murensin joukkoon piparkakkuja ja seoksen kaadoin silikonivuokaan. Näistä tuli tosi kivoja ja suklaan joukkoon voikin laittaa ihan mitä mieleen tulee. Näitä tulee varmasti vielä tehtyä ja näistä saa kivan lahjankin tehtyä...


Mummin ja pappan luona oli jo niin ihanan jouluista ja herkkuja oli taas vaikka muille jakaa. Mummi oli myös tehnyt nyt niin kovasti pinnalla olevaa raakakakkua ja voi että se oli hyvää. Sitä on ihan ehdottomasti tehtävä itsekin. Meillä valitettavasti mies ei niin innostu tuollaisista leivonnaisista joten tuollaisenkin kun menee leipomaan niin omaan suuhun kyllä menee koko kakku :)




Niin kauan kuin muistan niin lapsuudenkodissani on pikkujouluna availtu paketteja jotka tonttu on oven taakse tuonut. Ensin tosin koputeltuaan ikkunoiden takana. Meidän pikkuiset on nyt 5- ja 3- vuotiaita (poitsu ja kummityttömme siis) ja voi sitä jännityksen määrää. Eivät meinanneet housuissaan pysyä kun jännitti niin kovasti ja vähän väliä tonttu koputteli nurkissa. Siskoni kanssa nauroimme että mitä sitten kun tulee aatto... Jännityksen määrä on kyllä huipussaan silloin. 

Nyt toivottelen kaikille lukijoille ihanaa joulun odotusta. Blogissa on nyt hiljaista jonkun aikaa mutta heti palailen kun vaan aikaa on :)

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Poissa kotoa

Miehelle osui yövuorot juuri viikonloppuun ja hetken jo mietin että kenes luo me poitsun kanssa viikonlopuksi majoitutaan... Ei nuo yövuorot muuten haittaa mitenkään mutta miten musta jotenkin viikonloppuna ne on kurjia. Mummi ja pappa puhuivat että jos vielä kerran mentäisiin mökille yöksi joten meitä ei tarvinnut sen enempää suostutella :)




Ensimmäiseksi jokainen laittoi villasukat jalkaan ja sitten takkaan tuli. Mikäs siellä oli ollessa, syötiin hyvin ja kaffeteltiin. Pimeys tuo kyllä oman tunnelmansa sillä ulkovessaan mentiin aina taskulampun kanssa ja silti jännitti (äitiä ainakin). Mummin kanssa katseltiin vielä telkkaria myöhään vaikka kumpikin taisi torkkua viltin alla.




Sunnuntaina perinteinen kävelyretki kalasatamaan ihanan raikkaassa ilmassa jokaikisessä vesilätäkössä pomppien (siis poitsu, ei äiti). 

Illemmalla kotiin tullessamme kävimme vielä katsomassa paikallisen marketin ilotulitusta joulunavauksen kunniaksi. Joulufiilis oli kyllä vähän kadoksissa vesisateen vuoksi.
Yritin paikata sitä kyllä ostamalla jo toisen joululehden tänä viikonloppuna. Jospa se inspiraatio sieltä vielä iskisi joulun suhteen...



Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!