sunnuntai 24. helmikuuta 2013

H&M kevät/kesä

Meille kotiutui tällä viikolla poitsulle tilaamani kesävaatteet H&M:ltä. Vaatteet oli helppo tilata, otin saman setin mikä meillä on ollut 1v. kesällä, 2v. kesällä ja nyt sitten kesällä kun poika on 3v.


Collegeshortsit ovat mökillä erittäin kivat, siellä kun poika tekee "hommia", rakentaa ja remontoi niin eipä ainakaan kiristä mistään. Värit ovat tänä kesänä aika kirkkaat, ei ehkä ihan mun juttu mutta kivat silti ja eipähän poika mene niin helposti hukkaan kun on kirkkaan väriset shortsit jalassa (no eipä se ikinä hukkaan oo kyl mennykkään :) Huppareita meillä käytetään kesäisin paljon. Ne on käteviä kun lähdetään pyöräilemään, puistoilemaan tai ylipäätään kun jotain pitkähihaista on hyvä olla mukana.




Puuvillashortseista tykkään myös kovasti. Siistimmät shortsit mutta myös erittäin mukavat jalassa, näillä on myös helppo leikkiä. Yhdet ruudulliset meillä on aina ja sitten yksiväriset. Veikkaan että viime vuodenkin vastaavat mahtuvat vielä päälle joten näitä on hyvä valikoima sitten kesää varten. Näiden shortsien kanssa sopivat pikeepaidat, niitä on myös eri väreissä.



Nämä kangaskengät olen myös todennut olevan hinta-laatusuhteeltaan erittäin hyvät. Näitä voisi olla vielä muissakin väreissä mutta meille valikoitui nämä.


Kun näin tämän maihinnousutakin tiesin heti että se on tilattava, haluaisin itsellenikin samanlaisen. Väri ja tyyli on niin mua (ja toivottavasti siis poikaakin). Erittäin kiva malli ja tää menee jo keväällä aina pitkälle syksyyn. Tähän kiva kaulahuivi ja pipo, ai että. Mä tykkään :)

Mitäs tykkäätte? Onko teillä jotain tiettyä mitä H&M:ltä tarttuu mukaan?

torstai 21. helmikuuta 2013

Siitä se ajatus sitten lähti


Asumme vanhassa talossa ja jokunen vuosi sitten yläkertaan remontoitiin meille makuuhuone ja pienen pieni aula. Lopputila jäi vielä kylmäksi vinttivarastoksi. En ole saanut makuuhuonetta sisustettua mieleiselläni tavalla ja olen ihmetellyt mikä oikein mättää... Kunnes viikko sitten tajusin että tapetit ovat ihan väärät. Ne olivat ok nelisen vuotta sitten kun ne laitettiin mutta ne eivät makuuhuoneeseen istu vaikka mikä olisi. Joten uudet tapetit seinään... Tiesin että mies ei innostu asiasta yhtään ja koska tekee nyt pitkää päivää töissä ajattelin että saanhan mä ne tapetit yksinkin seinään. Ja niin mä olen saanutkin, olen ylpeä aikaansaannoksestani :)

Aulaan ja makuuhuoneeseen valitsin Duron Gammalsvenska tapetit, sopivat vanhan talon tunnelmaan. Aulaan tuli tuota ylempää tapettia ja makuuhuoneeseen alempaa jonka pohjaväri on kauniin harmaa. Listoja vielä puuttuu sekä muutama muukin juttu mitä sinne suunnittelin, niissä tarvitsen sitten jo miehen apua. Sängynpäätykin meni uusiksi, olen vuosia haaveillut vanhasta ovesta sängynpäätynä. Sellaisen löysinkin, todella kauniin version ja se pitäisi vielä laittaa paikalleen.

Aula vapautui nyt uuteen käyttöön tämän remontin ohella mutta mulla oli selvät sävelet myös siihen. Siitä tulee nimittäin mun oma askartelu/työtila. Ompelukone tulee sinne sekä kaikki kankaat ja neulomukset kauniisti esille. Tykkään kovasti tehdä käsillä kaikkea mutta jos alakerrassa vaikka ompelen niin työtä ei niin vain voi jättää siihen kun täällä pyörii jaloissa utelias pikkumies. Yläkerrassa se on mahdollista... Olen todella innoissani tästä yläkerran projektista, siitä tulee vihdoin sellainen kuin sen on aina pitänyt ollakkin. Laitan kuvia tulemaan kun kaikki on saatu valmiiksi.


sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Mun värit


Olen aivan ihastunut essien kynsilakkoihin. Mulla on ollut varmaan parin vuoden tauko että en ole kynsilakkoja käyttänyt mutta nyt oon jäänyt ihan koukkuun näihin. Joskus aikoinaan mulla oli geelikynnet aika pitkään, varmaan pari vuotta ja sitä ennen tein säännöllisesti itse ranskalaisen manikyyrin. Tuon pikkumiehen jälkeen kynsien lakkaus jäi taka-alalla kun tosiaan oli muutakin puuhaa kuin kynsien puunaus.

Nyt tuo essie on ollut täällä blogimaailmassa usein esillä ja viimeistään siinä vaiheessa kun näin kaupassa essien telineen, olin myyty - siis mikä värimaailma! Löytyy niin mun näköisiä sävyjä. Ja mikä parasta, tämä tosiaan pysyy kynsissä. Viikon kestää siistinä joten viikonloppuisin puhdistan kynnet ja lakkaan uudestaan ja taas mennään viikko siisteillä kynsillä. Viilaan ja kiillotan kynnen pinnan ennen lakkausta, se saattaa myös auttaa tuohon kestävyyteen. Ja yksi vinkki vielä miten lakan saa nopeasti kuivumaan... Vasta lakatut kynnet kylmän vesihanan alle! Lakkaan siis kynnet ja laitan hetkeksi ihan kylmän vesihanan alle. Se kovettaa ja kuivattaa lakan hetkessä.


torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäivä


Ihanaa Ystävänpäivää kaikille.

Me hankittiin eilen pikkumiehen kanssa tulppaaneja kotiin. Rakastan tätä tulppaaniaikaa, ne on kauniita ja niistä tulee kiva fiilis kotiin. Joko valkoisia tai sitten näitä hempukan vaaleanpunaisia.

Eilen me myös leivottiin. Tein ihan ensimmäistä kertaa näitä whoopies leivoksia. Ohje löytyy täältä.
Helppoja tehdä ja uskoisin että myös tosi hyviä... Niin, en maistanut itse ollenkaan. Tämä laihdutusoperaatio on siis käynnissä ja vähähiilarisella mennään. Kaikki tällaiset herkut pyrin viikolla jättämään pois jotta lauantaina voin vähän herkutella karkeilla.


Näitä leivoksia sitten meni ystäville. Kauniisti paketoituna... Kotiinkin jäi muutama, jotta saatiin juotua kahvit miehen kanssa (tälläkertaa tosin minä katsoin vesilasin kanssa vierestä). Meilläkin on vähän juhlapäivä. Ollaan tänään oltu miehen kanssa yhdessä 20 vuotta. Se on hurja pitkä aika ja sitä tuntee itsensä kyllä jo aika vanhaksi jos jonkun kanssa on noinkin kauan ollut yhdessä. Mutta teinareina sitä seurustelemaan on alettu joten kyllä niitä vuosia sitten on ehtinyt jo kertyä. Tänään tosiaan juhlistettiin asiaa näillä leivoksilla ja myöhemmin mennää sitten syömään kahdestaan.

kuva Pinterest


keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Banaanirahkaletut

Tämä blogimaailma on siitäkin niin ihana ja ihmeellinen että täältä saa vinkkejä ja ideoita vaikka kuinka. Yksi viimeisimmistä vinkeistä on ollut nämä ihanat letut. Monen blogeista näitä löytyy, vähän eri versioilla mutta jokainen varmasti yhtä hyvä. Joka tapauksessa nyt kun itselläkin on tämä kevyempi ruokavalio meneillään niin nämä banaanirahkaletut ovat oiva herkku silloin tällöin ja lapsellekin maistuu todella hyvin (mies taas hieman kriittinen kun menin sanomaan että ovat kevyttä herkkua)


Banaanirahkaletut:

5 munaa
1 prk maitorahkaa
1 banaani
0,5 dl sukrinia
hiukan vaniljatankoa hienonnettuna
1 rkl jauhoja


Munat vatkataan, mukaan purkki maitorahkaa ja yksi survottu banaani. Makeutusaineena käytän sukrinia jossa kaloreita 0. Vaniljatanko antaa kivan säväyksen ja tuo pieni määrä jauhoja sitoo aineet hyvin yhteen. Sitten vaan paistamaan. Letuista kannattaa tehdä suht pieniä koska niin saa "siistejä" lettuja, isommat hajoavat helposti kun rakenne tosiaan on vähän erilaista kun tavallisissa letuissa.


Tuota Sukrinia olen ostanut terveyskaupasta ja siinä tosiaan kaloreita 0. Sitä olen käyttänyt jos johonkin on tarvinnut sokeria lisätä. Tuo vaniljatankomylly taas löytyi cittarin hyllyltä. Siellä on vaniljatankoja sisällä ja siitä vaan korkkia kiertämällä jauhetaan tarvittava määrä. Tämä on ollut tosi kätevä, olen käyttänyt tätä paljon leipomuksissa.

Meillä on pikkumiehen kanssa taas vapaapäivä. Olen usein lauantaisin töissä ja silloin pyrin pitämään viikolla vapaapäivän jos se suinkin työtilanteen takia on mahdollista. Kiireaikoina vapaapäivistä tosin saa vain haaveilla. Lapsen myötä tuolla vapaalla on aivan erilainen merkitys. Pidän tärkeänä sitä että viikossa olisi kaksi kokonaista päivää kun ollaan aamusta iltaan yhdessä ja yhdessä puuhaillaan kaikkea. Nytkin alamme pikkumiehen kanssa leipomaan vielä huomista ystävänpäivää varten vähän herkkuja ystäville sekä meillä on muutenkin vähän juhlapäivää huomenna... Siitä lisää myöhemmin :)

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Pullaa ja pulkkamäkeä

Tänään on ollut hurjan kiva päivä. Ollaan oltu koko perheen kera laskiaisriehassa. Mukana on ollut siis mummi ja pappa sekä siskoni perheineen. Tällaiset yhdessä vietetyt päivät ovat mielestäni ihan parhaita.

Aamulla laitoin heti herättyäni pullia uuniin. Tässä kohtaa hieman oikaisen ja käytän pakastepullia. Ne ovat maualtaan kyllä yllättävän hyviä joten kävivät tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Hilloa ja kermavaahtoa väliin ja laskiaispullat ovat valmiit. Eikun tavarat kasaan ja menoksi...


Kaupunkiimme oli järjestetty meren rannalle laskiaisrieha jossa oli poniajelua, luistelua, hiihtoa, moottorikelkka-ajelua, makkaran paistoa, kuumailmapalloesitys ym. Kivasti järjestetty tapahtuma jossa oli kaikille kaikkea.


Mummi, siskoni ja pieni kummityttöni lähtivät moottorikelkka-ajelulle. Meidän pikkumiestä se ei muka kiinnostanut...


Meidän pikkumies ja mun kummityttö... Mua ihan sydämestä ottaa kun kulkevat usein käsi kädessä joka paikassa. Ovat niin suloisia yhdessä.



Nämä itsetehdyt laskiaispullat ja mummin kaakao maistuivat todella hyviltä. Kaikki pullat menivät, kotiin ei tarvinnut tuoda yhtään takaisin :)


Kuumailmapallo ei valitettavasti päässyt lentämään kun tuuli väärästä suunnasta mutta katsottavaa riitti silti niin pienille kuin isommillekin.


Pulkkamäessä mummi meni pikkumiehen ja kummityttöni kanssa. Kamera ikuisti kyllä sellaisia kuvia taas, voi sitä riemun määrää noiden pienten kasvoilla.


Masut täynnä pullaa ja makkaraa olikin hyvä lähteä jo kotiinpäin. Äiti aloitti oman pienen projektinsa kotona, saa nähdä mitä siitäkin tulee... Kuuluu joukkoon "ja siitä se ajatus sitten lähti". Tästä projektista lisää myöhemmin...

Mitäs teidän laskiasisunnuntaihin on kuulunut?


torstai 7. helmikuuta 2013

Kevättä mielessä

Olet etsiskellyt pikkumiehelle kivaa kevättakkia ja se löytyikin yllättävän helposti. Nimittäin luottopaikastani nimeltä Next. Next on ollut meille vakiopaikka kun olen lapselle vaatteita hankkinut. Laadukkaita vaatteita, hyvä hinta ja toimitusnopeus aivan uskomaton. Ja lisäksi Nextiltä löytyy mielestäni tyylikkäitä ja vähän erilaisia vaatteita. Pojan pukeminen kivoihin ja vähän erilaisiin vaatteisiin on mielestäni haastavempaa kuin tytön (tytöille löytyy ihanuuksia vaikka mistä katsoisi), joten Next on ollut siinäkin mielessä aivan ihana paikka. Tosin täytyy sanoa että kevään 2013 mallistosta löysin yllättävän vähän mitään tosi kivaa eli nyt ei ihan osunut mun mieleen kaikki jutut.


Tää kevättakki oli mun mieleen. Väri sopii meidän muihin vaatteisiin ja tuo tuo raidallinen sisävuori on ihana ja takissa on kivoja yksityiskohtia.


Farkkujen kanssa ihan täydellinen. Takkihan on sellainen kotona käytettävä parempi "kaupunkitakki", hoidossa sitten paremmin sinne soveltuvaa vaatetusta. Takkia pääset katsomaan täältä.


Nämä yhteensopivat Timberlandin kengät olen löytänyt Huuto.netistä. Nekin erittäin edullisesti. Se on sellainen paikka missä pitäisi muistaa käydä useammin, sieltä voi tehdä erittäin hyviä löytöjä.

Tuosta Nextin toimituksesta vielä, tilasin takin perjantai-illalla ja se toimitettiin minulle töihin tiistaina. Ja Nextillähän ei ole toimituskuluja ollenkaan. Olen joka ikinen kerta ihan niin yllättynyt kun saan paketin käsiini parin päivän sisällä, musta se on ihan uskomattoman nopeaa toimitusta.

Onko muilla kokemuksia/mielipiteitä Nextistä?

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Lauantain karppipizza

Tein lauantaina jo toistamiseen karppipizzaa jonka ohjeen löysin täältä. Olen ollut vähähiilarisella ruokavaliolla jo jonkin aikaa ja ainakin minulla se on ollut tosi tehokas tapa pudottaa painoa. Itseasiassa tällä menetelmällä painoa on pudonnut siitä pahimmasta jo -20kg ja nyt olisi tarkoitus taas jatkaa pienen repsahtamisen jälkeen.

En ole missään nimessä mikään kodin hengetär keittiössä, ruuan laitto ei ole mun juttu. Onneksi mies hoitaa sen puolen. Mutta nyt kun mun ruokavalio poikkeaa muusta perheestä niin on ollut pakko tehdä omat pöperöt. Ja pakkaa käymään vähän yksitoikkoiseksi mun syöminen. Sitten tosiaan löysin tämän ohjeen ja tää on ihan täydellistä lauantain herkkua :) Jopa mies kehui sitä kovasti vaikka on vähän skeptinen kaikkeen minkä yhdeydessä mainitaan kevyt, karppi jne.


Tän pizzan juju on mielestäni tuossa pohjassa eli se sisältää vaan kananmunaa. Ensin tuli tietysti mieleen että jauhelihaa munakkaan päällä mutta ei, kyllä se tosi hyvin ihan kunnon pizzapohjalta vaikutti. Erilainen koostumus saadaan niin että valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja siihen lisätään sitten vatkatut keltuaiset.


Pizzan päälle oman mieltymyksen mukaan mitä haluaa, minulla oli jauhelihaa, tonnikalaa, tomaattia, mozzarellaa, anannasta ja juustoraastetta.


Ja tää tosiaan maistui koko meidän poppoolle.

Lauantain karppipizza:

5 kananmunaa
tomaattimurskaa
täytteet oman maun mukaan

 Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun kulhon laittaa ylösalaisin, vaahto pysyy paikallaan eikä tipu). Vatkaa myös keltuaisia hieman. Yhdistä valkuaisvaahto ja vatkatut keltuaiset samaan kulhoon ja sekoita keskenään. Levitä kananmunavaahto uunipellille tasaiseksi massaksi. Laita pelti uuniin 200 asteeseen n. 5-10 minuutiksi. Ota pois uunista kun pinta on aavistuksen ruskistunut, varo palamista! Pohjan ollessa uunissa, valmistele täytteet.

Kun pohja on valmis, levitä päälle ensin tomaattimurska, sitten täytteet ja lopuksi juustoraaste.Laita pizza takaisin uuniin n. 10-15 minuutiksi. Kun juusto on kunnolla sulanut, pizza on valmista.



Ja jottei liian terveelliseksi menisi niin kuului lauantai-iltaan vähän herkkujakin. En tosin näitä kaikkia syönyt. Olen tosiaan viikon tosi tiukalla linjalla ja sitten lauantaina sallin itselleni vähän karkkia. Usein käy kyllä niin että koko viikon odotan että lauantaina saan vähän herkutella ja kun sitten ne karkit eteeni saan niin ne maistuvat todella pahoilta ja muutaman herkun jälkeen on jo paha olo. Mutta ihan ymmärrettävää kait se on kun on kokonaan ilman sokeria ja sitten saa sitä vähän liikaa niin huono olohan siitä tulee...

Jos teillä olisi jakaa jotain helppoja karppiohjeita niin erittäin mielelläni niistä kuulisin...